Friday, June 24, 2011

peach jelly dalam sos kastad

dezet buka posa....
dah lama tngk dezet ni kat fb....cam sedap je...
ni baru la ade "cans" buat
tp xde peach
jadi pandai2 la aku tukar..jadi mango jelly...hi hi.
nanti aku lekak resepi kat sini ek...senang ..len kali leh wat lg..he he..
rasanya pn sodap...lagi2 dah masuk petiais...

MANGO JELLY DALAM SOS KASTAD

agar agar tali-ikut arahan pd paket
1 liter air +1 cwn gula perang
mangga dikisar-aku guna 11/2 biji..[asal peach dalam tin]
masak agar2 dngn 1 liter air...
dah hancur..buh gula
gula hancur...buh mangga td..-mendidih..
tuang dlm bekas2 kecil..hingga hampir beku...buat sos nya pula..
SOS
1liter susu full krim[sebarang jenama]
4sdm tepung kastad
cara2nya:
4 sdm t kastad dibancuh dngn 1/2 cwn  dr 1 liter susu
panaskan lebihan susu td..masukkan bancuhan kastad...kacau selalu{api kecil}
mendidih..tuang atas jelly td...sejukkan .... 

2 comments:

  1. Assalamualaikum Ijan

    Terima kasih Sudi Tinggalkan K0mi Bl0g Kak Lin Yer...

    > Sedap Kastard Tu...

    ReplyDelete